Veganský smažený květák

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě nebo v páře tak, aby nebyl úplně rozvařený, aby růžičky držely pohromadě.
V misce rozmícháme hrašku s vodou na kaši o podobné konzistenci jako hořčice. Sůl ani žádné koření přidávat nemusíme.
Růžičky obalíme v hraškové kaši, hned vkládáme do horkého oleje a osmažíme ze všech stran dozlatova.

Květák v hrašce mi moc chutná, zároveň to může být dobrý způsob, jak dostat do jídelníčku luštěniny i tehdy, když rodina zrovna nejásá nad čočkou nebo hrachem. Hraška je totiž jemná hrachová mouka (plus nějaké další přísady), která se velmi dobře hodí na obalování místo klasického trojobalu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *