Kukuřično-hrachová rychlopolévka – veganská a bezlepková

Na tuto polévku budeme potřebovat kukuřici a hrášek. Buď z konzervy nebo mražené. Dáme do vyšší nádoby, přidáme vodu a rozmixujeme do hladka nebo do takové konzistence, jaká je nám příjemná. Pro děti nebo při zvláštních příležitostech můžeme ještě i přecedit, protože tam nejspíš zůstanou slupičky z hrachu. Mně to třeba nevadí, ale pro někoho to může být nepříjemné.
Pak ohřejeme nebo krátce povaříme na ohni. Přidáme sůl a česnek, případně další koření, které máme rádi. Napadá mě pepř nebo miso nebo lahůdkové droždí.
Vedle na pánvi osmahneme cibulku.
Na talíř dáme polévku, navrh ji ozdobíme cibulkou a můžeme přidat i něco hezky barevného, třeba nějaké barevné kvítí nebo naloženou červenou kapii.

Tahle polévka je nejen veganská a bezlepková, ale taky je rychlá a je v ní kombinace luštěniny a obiloviny, což je osvědčená kombinace pro kompletní spektrum bílkovin pro vyváženou stravu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *