Rychlá jarní bylinková polévka

Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme cibulku. Můžeme přidat i mrkev, té taky sluší lehké osmahnutí. Můžeme přidat i další zeleninu (petržel, celr, brambora, květák, hrášek) nakrájíme ji nadrobno, aby byla rychle hotová. Přidáme vodu a červenou čočku, osolíme a vaříme, dokud není čočka hotová, což trvá cca 20 minut.

Pak přidáme pokrájené bylinky – kopřivy, bršlici, sedmikrásku (list i květ), v malém množství pampelišku nebo jitrocel. Kopřiva potřebuje přejít varem, aby přestala žahat, ostatní bylinky také jen krátce povařit.

Nakonec můžeme dosolit, opepřit a přidáme lahůdkové droždí pro chuť. (Pokud nemáme lahůdkové, je možné ho nahradit troškou toho obyčejného, ale pak dáváme už na olej osmahnout s cibulkou).

Na talíři posypeme pažitkou, ptačincem nebo mladou zelenou cibulkou.

Pokud vás zajímá vaření z divokých bylin, pak vás možná zaujme můj kurz Plevel na talíři aneb jídlo zadarmo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *